obrázek obrázek obrázek

středa 28. března 2018

Lidé

Lidská rasa je jednou z nejběžnějších, na které lze narazit nejen v Londýně, ale po celém širém světě. Sami sebe považují za nejvyspělejší savce, ale čas od času se dokáží chovat jako nejzaostalejší primáti. Velmi rádi si dokazují úspěchy a povyšují se nad ostatní, hlavně pak různorodí zbohatlíci a členové aristokracie, kteří se považují za nejdokonalejší a svrchovaně hledí na ty, jejichž budoucnost je nejistou ze dne na den. Ty však tvořila jen velmi malá procentuální část. Velmi rádi se chvástají svým bohatstvím a požitkářským stylem života na vysoké noze, což je čas od času stojí nejen prestiž a jméno, kolikrát i dokonce život. Aristokracie je známá především zhýralým životem, pořádáním bálů na počest i sebemenší záležitosti a lehkomyslného pokoušení osudu.

Největší část lidské společnosti zaštiťuje převážně chudina - bezdomovci, žebráci a prostitutky, jichž se ve viktoriánském Londýně nachází na každé ulici celá řada. Spolu s nimi i smrtelně vážné choroby, jako třeba syfilis, tuberkulóza, tyfus, cholera a jiné. Mnohým z nich podlehli právě ti, co si nemohli dovolit doktora, a ti platili za finančně velmi nákladné. Běžně tak v jistých částech města byli nuceni odklízet těla rozežraná nemocemi a krysami. Mezi nejběžnější povolání pro dívky se řadila prostituce, velmi nebezpečná činnost, která je mnohdy stála život. Ani ne tak kvůli nějakému vrahovi, jako spíše díky pohlavní chorobě nebo nevyléčitelné nemoci. Ty, které pocházely ze střední třídy, se mohly stát služebnými, později i komornými, švadlenami, knihovnicemi a podobně. V této době už většina řemesel a povolání nejen vzkvétala, ale též dovolovala ženám se více zapojit.

Lidé jako takoví zůstávají, na rozdíl od jiných ras, velmi náchylní k poškození - jak fyzickému, tak emocionálnímu. Až příliš snadno se zraní a, bohužel, i skrze menší škrábnutí se do těla může zanést nákaza nebo nemoc, která je pomalu stravuje, až se dočkají svého vlastního konce. Na druhou stranu jako jediní disponují nejširší škálou možností k přeměnám - například na upíra, vlkodlaka nebo vzkříšeného. Smrtí tak jejich cesta nemusí nutně skončit, vždyť věda už tak pokročila!

 
Tato nejběžnější rasa nedisponuje žádnými zvlástními atributy než určenými pro běžný život.

Žádné komentáře:

Okomentovat