obrázek obrázek obrázek

středa 28. března 2018

Pravidla a povinnosti



  1. Neznalost pravidel neomlouvá! A admin (čti Sunny) má vždycky pravdu (alespoň v rámci znalosti základního dějství).
  2. Registrace bývají zpracovány v co možná nejkratším čase. Ovšem neznamená to, že pokaždé se tak stane do pěti minut. Kdo si počká, ten se dočká! Pokud něco bude ve velkém nepořádku, určitě dáme obratem vědět.
  3. Základem je slušné chování (a také pozdrav).
  4. Počet registrací na jednoho hráče není omezen, ovšem nečekej, že dostaneš všechny Krále temnoty. Na jednoho hráče vychází max. jeden Prvotní a jeden jeho partner, zbytek si můžeš rozebrat či vyrobit dle libosti.
  5. Zabíjení postav je povoleno POUZE v případě, kdy je projeven souhlas ze strany hráče, jemuž 'oběť' patří. Admin team by o tom měl být informován (hlavně, pokud se jedná o důležité postavy ve hře).
  6. Není nezbytné znát seriál, na němž byla hra založena. Ovšem je lepší mít přehled v jednotlivých postavách pro tvé vlastní dobro.
  7. Neneseme žádnou zodpovědnost za újmu na psychickém zdraví hráčů mladších i starších 18 let. Vše je zde na vlastní zodpovědnost. 

  1. Na fóru piš v osobě, která je tobě bližší.
  2. U registrace další postavy na fórum potřebuješ nový email, nemůžeš se dvakrát registrovat na ten samý, systém to neumožňuje.
  3. Potřebuješ-li během hry se vzdálit, pak dejte vědět spoluhráči. V případě, že se spoluhráč delší dobu nehlásí, máš právo brát hru za ukončenou.
  4. Minimální počet řádků je 6. Není to zase tolik, abys něco slušného nevyplodil. Na admina neplatí výmluvy typu 'Psal jsem post na mobilu'. I tam se to dá zvládnout s přehledem, stačí jen chtít.

 
  • Mary/Gary Sue
Rádoby dokonalá postava či naopak největší chudinka, které se dějí jen samé nepříjemnosti, avšak stále si najde dostatek času, aby se mohla stát centrem pozornosti ostatních. Ne, ani náhodou. Uvědom si, že na nikoho se neštěstí ani smůla nelepí jako v pohádkách a dokonalost taky neexistuje. Nikdo z vás perfektně neovládá umění boje, nedokáže číst v myšlenkách ostatních, ani odhadnout jejich kroky natolik dobře, aby ze všeho vyšel jako nikým neporaženým vítěz. Nope. Zkrátka a dobře nic takového tu nehledáme, to si nechte pro své fan fikce. Žádná postava není nejinteligentnější, nejkrásnější, nejtemnější. Maximálně tak První, kteří mají navrch nad každým. A u nich se s tím počítá.

  • God-Moding
Nekontroluj chování ostatních. Každá z postav má svoji vlastní vůli, svůj způsob, jak se potýká s děním, ať už se jedná o bitvu v temných, mnohdy i páchnoucích uličkách Londýna, kde Jacku Rozparovači padají za oběti nebohé prostitutky, nebo se jedná o slovní přestřelku. Nech druhého zareagovat, dej mu prostor pro únik nebo počin v akci. Taky by ti bylo nepříjemné, kdyby ti nadiktovali, jak se máš zachovat a neměl bys na výběr, že jo? Nezabrané systémové postavy můžeš využívat dle libosti, ale drž se základního infa o jejich charakteru.

  • Metagaming
Tvoje postava neví všechno, smiř se s tím. To, že ty ano, ještě neznamená, že tvoje postava přečetla každou knihu o příšerách, zná každého obyvatele Londýna nazpaměť a s okamžitou platností po prvním pohledu bude vědět, že dopis, který dostal, je jen milostné psaní a ne vodíková bomba, aniž by ho otevřel. Neznáš jména od pohledu, nevíš, co je ten druhý zač, aniž by stačil kváknout slovo. Se s tím smiř.

  • Křišťálová stěna
Obecná chyba, která platí, bohužel, všude. A i když tvrdíš, že jsi profík, někdy ti to ujede. Tak si to hezky zopakujem. Můžeš si to vlastně představit jako stěnu ve vyslýchací místnosti na policejní stanici. Vyslýchaný neslyší a nevidí vyšetřovatele za stěnou, ale vyšetřovatel slyší i vidí vyslýchaného. V tomto případě je vyšetřovatel hráč a postava figuruje jako vyslýchaný. Před začátkem hry musíš nutně pochopit rozdíl mezi postavou a hráčem. Hráč jsi ty, který žiješ teď za svým počítačem, tvoje postava je naopak v táboře.
Obecně řečeno, to, co víš ty, nemusí nutně vědět tvoje postava. To, co postava nezažije, neuvidí nebo neuslyší, o tom NEVÍ, byť její hráč ano. To je zkrátka celý.

Žádné komentáře:

Okomentovat