obrázek obrázek obrázek

čtvrtek 29. března 2018

Drákulovy nevěsty



Ve svém minulém, a tedy úplně prvním životě, byla Marishka byla tanečnicí orientálních tanců v kočovné společnosti. Jednoho dne hrabě Drákula navštívil slavnosti, při kterých okouzlující blonďatá dívka tehdy tančila, berouce dech přihlížejícím mužům. I tomuto chladnému královi upírů uhranula svou energií a krásou, které se jen tak žádná ze žen nevyrovnala. Samotný Drákula se nemusel příliš snažit v uplatňování řady komplimentů na její adresu, po několika větičkách, kdy vyzdvihl sladkost její tváře a půvab, si ji stihl obtočit kolem prstu. Marishka možná nebyla jednou z nejchytřejších, na druhou stranu dokázala využít ctižádosti. Konec konců i takový milenecký poměr s někým jako je on, ač o něm tehdy nevěděla, že je upír, ji mohl pomoci vymanit se z bezútěšného světa plného neustálé chudoby a strachu z dalšího dne. Drákula vycítil její touhy a pošlapané sny, nabídl se, že její utrpení může skončit, pokud se k němu přidá. Ovšem jen za cenu toho, že se jej nebude bát, až jí ukáže svou pravou podstatu. Marishka dodržela svou část dohody - nelekla se, když se jí ukázal v podobě odporné zrůdy připomínající netopýra, a Prvotní ji proměnil na svou upírku, svou nevěstu, druhou ze tří. V té době už měl svou první chladnou nevěstu, Veronu, která přivítala nejnovějšího člena rodiny jako svoji vlastní sestru.

Marishka byla první nevěstou padlou v boji s Van Helsingem, potomkem dlouhé linie lovců všeho nadpřirozeného. Její smrt ve vesnici v Transylvánii přinutila Drákulu přísahat, že Van Helsingův rod jednou pro vždy vymýtí. Zemřela probodnutá kůlem na střeše kostelní věže. O Marishce se tvrdí, že byla ze všech jeho nevěst nejdivočejší a nestálá, ráda si s oběťmi hrála.



Verona, první z Drákulových nevěst, se může jako jediná pyšnit skutečně královskou krví. Za svých časů byla prezentována jako korunní princezna s celou řadou nápadníků, jejichž dav odmítala mávnutím ruky. To až Drákula zlomil onu podivnou kletbu, a podobně, jako ona učarovala jemu, okouzlil jí vládce temnoty sám o sobě na jednom ze svých pověstných bálů, kam byla krásná Verona pozvána. Fascinovaná nádherným zdobením a pozlátkem se svěřila šokovanému hraběti, jenž jí nabídl možnost žít v takové nádheře po celý zbytek života a vlastně i mnohem déle. Zamilovaná princezna propadla jeho upířímu kouzlu, kdy se následně po bálu několik týdnů tajně scházeli. Při jednom z posledních setkání jí Drákula nabídl možnost stát se jeho nevěstou, avšak za ztrátu lidského života. Samotnou Veronu vyděsil teprve až Drákulův děsivý, téměř monstrózní vzhled, ovšem hluboká láska k němu jí nedovolila utéct, ba naopak - jako jediná mu přikázala, aby ji proměnil a učinil z ní svou nevěstu. Teprve o pár dekád později do jejich rodiny přibyla i půvabná blonďatá tanečnice Marishka.

Tmavovlasá, do morku kostí chladná Verona zemřela jako druhá v pořadí, když ji zasáhl výbuch směsi těkavých látek, který její tělo odmrštil na nedaleký strom, jehož větev ji propíchla srdce skrz na skrz. Lidé ve vesnici ji popisovali jako krutou ženu připomínající sochu vytesanou do mramoru. Něco ze své královské krve si ponechala i po přeměně, neboť si od zbylých sester udržovala odstup a byla to ona, kdo jim dával rozkazy.



Dříve, než byla Drákulou přeměněna na poslední z jeho slavných nevěst, se Aleera živila jako lovkyně upírů ve vesnici kdesi v Transylvánii, kde se Drákula po jistou dobu ukrýval před světem, aby se zde mohl v klidu živit na místních hloupých vidlácích. Jako jedna z mála lidí a lovců, kteří se s ním utkali v přímém boji, zůstala naživu, což v ní zanechalo mnoho nezodpovězených otázek. Byla vycvičená, připravená na smrt, jež z nepochopitelného důvodu nepřišla. Sotva mohla tušit, že si upír pohrával s její hlavou a přinutil jí myslet na budoucnost, o níž neuvažovala. Nebyl důvod, měla zemřít, lovci se nedožívají vysokého věku a s tím tak trochu předem počítala. Drákula zrzavou lovkyni začal čím dál tím častěji navštěvovat, i přes naléhání ze stran svých současných nevěst, každý večer přinášel popletené dívce dávku lichotek a nových možností, o nichž se jí ani nesnilo. Čím častěji ji navštěvoval, tím hloupěji mu propadala. Jako jediná se tak setkala se svými budoucími sestrami, Veronou a Marishkou, ještě před svou proměnou na poslední nevěstu. Při jednom z marných pokusů vesničanů zabít Drákulu i s jeho nevěstami, se Aleera omylem dostala do střetu, kdy se pokoušela temného pána ochránit. Při nešťastném počinu však uklouzla a osud jí již předurčoval rychlou smrt s tělem rozbitým na skalách. Od tohoto konce ji však zachránil sám Drákula, který ji při letu přeměnil na svou nejmladší z něvěst. Podobně jako její sestry později toho času terorizovala vesnici, v níž vyrůstala.

Dřívější členka lovecké skupiny byla svým stvořitelem považována za nejloajálnější ze všech jeho tří nevěst. Jako jediná jej oslovovala "Můj pane" či "Lorde", plnila mu každé přání a držela se po jeho boku i tehdy, když si na ní vyléval zlost. Tvrdí se, že Drákula oceňoval její věrnost svou zvrácenou láskou, dle zápisů v kronice jí miloval ze všech svých nevěst nejvíce. Ani ji Van Helsing neušetřil, Aleera skončila probodnutá stříbrným kůlem na později vypáleném zámku v Transylvánii. Její temná duše se převtělila do londýnské prostitutky Jacqueline MacMorgan.

Žádné komentáře:

Okomentovat